Proiecte

Îmbrățișează-i pe cei nevoiași

Campania Umanitară “Îmbrățișează-i pe cei nevoiași” se adresează persoanelor care provin din familii cu o situaţie materială precară din municipiul Mediaș și zona de nord a județului Sibiu.

În anul 2018 a demarat la Mediaș campania umanitară „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”, inițiată de Daniel Dăbăcan. Aceasta a fost oganizată în primul an alături de subfiliala Mediaș a Crucii Roșii.

Au fost distribuite 50 de plase cu alimente neperisabile, peste 80 de pâini și peste 150 de cutii cu îmbrăcăminte și dulciuri pentru prichindei (1-14 ani).

În anul 2019 am reușit cu ajutorul tuturor celor care ne-au sprijinit să distribuim peste 100 de plase cu alimente neperisabile, 80 de pâini, 35 de pungi cu dulciuri și aproximativ 200 de cutii cu îmbrăcăminte și dulciuri pentru prichindei (1-14 ani).

La finele lunii septembrie 2019, Daniel Dăbăcan decide că este timpul să se implice și mai mult și începe demersurile birocratice pentru ceea ce avea să fie șase luni mai târziu: Asociația „Primește și Dăruiește”.

Astfel că, anul 2020, anul pandemiei de Coronavirus, înseamnă un nou început pentru acțiunile asociației, care se ghidează după motto-ul: „Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate„. ?

În anul 2020 ( mai multe informații aici ) am reușit cu ajutorul tuturor celor care ne-au sprijinit să distribuim 185 de plase cu alimente neperisabile, 150 de pâini, 60 de pungi cu dulciuri și suc, precum și 60 de cutii cu îmbrăcăminte și dulciuri pentru prichindei (1-14 ani), ultimele provenind dintr-o donație primită din Germania.

Am reușit să ajungem și la spital, la secția de pediatrie am donat 10 pungi cu dulciuri și 10 prosoape, iar la neonatologie, cu ajutorul pompierilor medieșeni, am donat 28 de baxuri de scutece, 11 cutii mari de lapte praf, 30 de șampoane, 48 de pachete de șervețele umede și 40 bucăți de bureți de baie.

În cadrul campaniei, am mai donat cu ajutorul oamenilor de bine un pătuț, un birou, un calculator și trei telefoane pentru trei copii cu rezultate bune la învățătură.

Tot în cadrul campaniei, cu ajutorul unei pizzerii am donat un brad de Crăciun, iar cu ajutorul altei pizzerii două tablete noi.

Campania Umanitară “Îmbrățișează-i pe cei nevoiași” se desfășoară sub egida Asociației „Primește și Dăruiește” în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș și este un gest firesc de solidaritate față de persoanele aflate în dificultate.